петък, 26 април 2024 г.

Петима членове на френско семейство скочиха от тераса един след друг

Снимки: Ройтерс

Членовете на френско семейство, за което се смята, че е затънало в света на конспиративните теории, са скочили един след друг от терасата на апартамента си на седмия етаж, като само 15-годишно момче е оцеляло. Трагедията се е разиграла миналия четвъртък в швейцарския град Монтрьо, като фамилията е със солиден социален произход и родителите са завършили елитни френски университети, съобщи „Франс прес“.

Швейцарската полиция разпространи днес подробности от разследването за трагедията близо до казиното на луксозния град на брега на Женевското езеро. „Изключена е версията за намеса на трета страна в тези действия и всички жертви са скочили един след друг“, а прокуратурата работи по версия за „колективно самоубийство“.

Става дума за 40-годишен мъж, 41-годишната му съпруга и разведената ѝ близначка, 8-годишната дъщеря и момчето, което е в кома и стабилно състояние, са живеели в апартамент „откъснати от обществото“, допълва полицията.

Трагедията се е случила, след като двама полицаи са почукали на вратата на жилището около 6:15 сутринта, за да говорят с бащата за надомното обучение на сина. Отвътре глас попитал кой е на вратата, след което не последвало нищо и полицаите си тръгнали.

Малко преди 7 часа фамилията скочили от 20 метра височина. Не са открити следи борба, на терасата е открита стълба. „Преди или по време на събитието след 6:15 не е имало очевидци, включително полицаите са си тръгнали, а минувачи не чули някакви викове или шумове от апартамента или балкона. Техническото разследване не установи някакви предупредителни сигнали, че предстои нещо подобно“, но „от началото на пандемията семейството силно се е интересувало от конспирации и теории за оцеляване в голяма криза“, съобщава още полицията.

В жилището е имало значителни запаси от различни храни и медикаменти, които са изпълвали докрай три от петте стаи в апартамента.

Само сестрата на майката е работела извън дома като офталмолог. Майката и 8-годишната дъщеря не са били регистрирани при местните власти, което, според полицията, предполага, че те са се опасявали от намеса на властта в живота им.

Френски издания описват, че бащата Ерик Давид е израснал в заможна част на Марсилия и е учил в Ecole Polytechnique, едно от най-престижните училища в страната. Близначките Насрин и Нарджис Фераун са от петчленно семейство, всичките завършили елитния лицей „Анри V“ в Париж. Майката е била зъболекар. Смята се, че двете са били внучки на алжирския писател Мулуд Фераун – близък приятел на френския философ Албер Камю – убит в Алжир през 1962 г. от крайно дясна френска групировка.

Източник:  dnevnik.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html