петък, 26 април 2024 г.

Уил Смит заби шамар на водещия на „Оскарите“, взе статуетка

Кадри: TrafficNews

Уил Смит нахлу на сцената на наградите „Оскар“ и удари комика Крис Рок в лицето заради шега по адрес на съпругата му по време на неделната гала вечер.

Рок, връчвайки наградата за най-добър документален филм, с комедийна рутина се пошегува, сравнявайки късо подстриганата коса на Джада Пинкет Смит с външността на Деми Мур във филма „Редник Джейн“ и предлагайки й да участва в продължението му.

Смит се приближи до Рок и му удари шамар, преди да се върне на мястото си до Джада, крещейки ругатни. Джада Пинкет Смит, която също е актриса, страда от алопеция и публично разкри диагнозата си през 2018 г. „Уил и Крис, ще решим това като семейство. Точно сега продължаваме с любов“, каза Шон „Диди“ Комбс, представяйки следващия раздел.

По-късно самият Смит спечели първата си награда „Оскар“, получавайки приза за най-добър актьор за превъплъщението си в образа на решителния баща на тенис шампионките Винъс и Серина Уилямс във филма „Методът Уилямс“. 53-годишният Смит, една от най-популярните звезди на Холивуд, преди това е номиниран за „Оскар“ два пъти – за „Преследване на щастието“ и „Али“. През 2015 г. актьорът се размина с трета номинация – за ролята си в „Шампионът“. Демонстрираното към Уил Смит пренебрежение стана една от причините да възникне движението „Оскар“-ите са толкова бели“. Трета номинация и първа награда на киноакадемията му донесе превъплъщението в образа на Ричард Уилямс, чиято нетрадиционна стратегия допринася за издигането на дъщерите му Винъс и Серина до върховете на тениса.

Смит надделя за приза над Хавиер Бардем за „Да бъдеш Рикардо“, Бенедикт Къмбърбач за „Силата на кучето“, Андрю Гарфийлд за „Тик, так . . . Бум“ и Дензъл Уошингтън за „Трагедията на Макбет“. За Уошингтън това беше десета номинация за „Оскар“ – рекордна за чернокож актьор.

„Искам да се извиня на Академията“, каза просълзен актьорът, който малко по-рано предизвика момент на изумление, след като излезе на сцената, очевидно яростен, и удари шамар на комика Крис Рок. „Любовта те кара да правиш луди неща“, каза Уил Смит, след като получи своя „Оскар“.

Джесика Частейн спечели „Оскар“ за най-добра актриса за ролята си в „Очите на Тами Фей“. За наградата бяха номинирани също Оливия Колман за „Непознатата дъщеря“, Пенелопе Крус за „Паралелни майки“, Никол Кидман за „Да бъдеш Рикардо“ и Кристен Стюарт за „Спенсър“. Стауетката за най-добър филм отиде при „КОДА: Дете на глухи родители“. За най-добър режисьор статуетка грабна Джейн Кампиън („Силата на кучето“). За най-добра поддържаща роля беше отличена Ариана ДеБоуз за участието й в „Уестсайдска история“. В същата категория при мъжете е отличен Трой Коцур за филма „КОДА: Дете на глухи родители“. Кенет Брана спечели наградата за най-добър оригинален сценарии. А научнофантастичният епос „Дюн“, който е с 10 номинации, вече спечели 6 от тях в категориите „монтаж“, „визуални ефекти“, „кинематография“. А за най-добър анимационен филм беше определен „Енканто“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html