четвъртък, 25 април 2024 г.

Три мощни експлозии в Лвов

Снимки: БГНЕС

Три мощни експлозии са избухнали в западния украински град Лвов, предаде Би Би Си. Снимки показват гъст черен дим да се издига над негови предградия. NEXTA съобщава, че снаряд е ударил жилищна сграда.

Кметът Андрей Садовой потвърди за ракетен удар срещу града и призова гражданите му да останат в укритията. Той предупреждава за възможен повторен обстрел. Лвов се намира близо до границата на Украйна с Полша.

Също днес американският президент Джо Байдън разговаря с министъра на отбраната на Украйна и външния министър на Полша във Варшава – това е срещата на най-високо ниво от началото на войната, започната от Русия срещу Украйна на 24 февруари, досега. След нея украинският министър заяви, че Байдън е обещал допълнителна военна помощ. Той не даде подробности за нея. Байдън от своя страна каза, че Путин е очаквал действията му да донесат разделение в НАТО и е изненадан, че това не се е случило.

По-рано през деня бе оповестено, че още един руски генерал е бил убит в Украйна. Генерал-лейтенант Яков Резанцев е седмият загинал от началото на войната, според западни представители на отбраната.

Днес руските сили поеха контрола над Славутич – град, в който живеят работници от АЕЦ в Чернобил. Това провокира протести на местни жители, които развяваха украински знамена и пееха патриотични песни.

За да опровергаят слуховете за здравословни проблеми на министъра на отбраната Сергей Шойгу, днес руските телевизии излъчиха видеозапис на министъра, който провежда разговори с висши генерали. Той не е виждан от две седмици, като според украинските власти, е получил инфаркт.

Източник: offnews.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html