петък, 19 април 2024 г.

Владислав Горанов за арестите: Не съм получавал облаги, това е драматургия

Кадри: БНТ; Булфото

„За нищо не ни разпитваха. Една тъжна история, която според мен е договорка между действащия главен прокурор и сегашното управление. Започвам така иронично и шеговито, защото тези хора, които преди година ни упрекваха за различни неща, успяха с един лековат ход да заличат всякакъв устрем за върховенство на правото“.  Това коментира в „Панорама“ Владислав Горанов, бивш министър на финансите, който преди седмица беше задържан заедно с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и медийния му съветник Севдалина Арнаудова. „Когато арестуваш лидера на опозицията без законово основание, значи ти искаш да постигаш цели с нелегитимни основания“, заяви Горанов.

Той отговори с категорично не на въпроса „Искали ли сте и получавали ли сте подкуп от Васил Божков под каквато и да е форма?“. „Това, което наблюдаваме в последните 2 години и което по никакъв начин не дава основание за спешност и неотложност на действията, които предприеха хора от сегашното управление, дори ми е малко странно как да ги определя… Аз искам да започна от там как се допусна тази авантюра в нашата политика.Той определи като „флашмоб“ управлението начело с Кирил Петков. От 11 май започна с нарушенията на закона. Според мен, той върна жеста на Гешев затова, че Гешев не го преследва за документ с невярно съдържание“, допълни Горанов.

„Нито съм получавал, нито съм предавал някакви облаги. Това е драматургия от 2 години и тя ще продължи да се развива“, каза бившият финансов министър.

„Аз претенции към свидетеля Петков нямам. Аз имам претенции към Христо Иванов, защото той, участвайки в тази авантюра, успя да допусне министър-председател да стане човек, който категорично не зачита върховенството на правото“, обясни Горанов.

Аз признавам, че има провал на Комисията по хазарта, но през цялото време в нея са работели и представители на ДАНС, БОП, институции, ангажирани с охраняване на правото“, смята бившият финансов министър. Според него, не е толкова драматично, че някой е изкарал 24 часа в ареста – драматичното е, че е било извън закона. „Само законът може да ни даде свобода“, завърши Горанов.

Източник: bntnews.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html