четвъртък, 28 март 2024 г.

Борисов: Токът при ГЕРБ – 60 лв., сега – 680 лв. Нищо не го налага

Снимки: БГНЕС; архив

“Няма човек, който може да каже, че Кирил Петков се справя добре. Нямат една успешна сфера. Има пълен застой в културата, образованието и инфраструктурата“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти на партията във Враца.

„Вече съм спокоен, първо си мислех, че целта съм аз, но вече съм наясно, че това сте вие – партията. Ние сме най-голямата партия. ГЕРБ не е най-голямата опозиционна партия, тя е първата партия в момента. Нека да се явят поотделно, за да видим разликата. Защото буквално си преливаха електорат на базата на парите. Първо трябваше на Слави партията да ни побеждава, но не можа, дори броиха три дни половин процент, за да го изкарат. После смениха машините, направиха измамата, за да се получи нещо, което да може с другото нищо, защото да ме извиняват една славна партия като БСП, да събере под 10%. Ние сме основни политически опоненти на тази партия, когато стартира ГЕРБ той беше основно да се противопостави на БСП, това беше врагът, опонентът. И какво се случи с нея? Или славната десница. Помните ли времето на СДС, на Костов? Това бяха опонентите – в дясно, червено, синьо, ляво-дясно, либерали в средата“.

Борисов благодари за подкрепата, но препоръката му е да се държат заедно. „Вие ги уплашихте, вие показахте, че и без петел, без лидер, капитаните, редовите членове могат да се организират. Това е големият проблем, който видяха те. Те видяха жива, яростна партия на площада пред ареста. И в момента още по-яростна става, защото виждаме как руски олигарси ще крадат милиардите.“

„Няколко човека се имат за елитарни, за тях всички вие сте плебс“, заяви Борисов. „Те са елементарни човешки същества. И ние всички сме им длъжни. Те си мислят в техните глави, че са дошли да ни оправят. Една година нито една система не стана по-добра.

По думите му през изминалата година нито една система не станала по-добра. „Токът при ГЕРБ – 60 лв., сега – 680 лв. Нищо не го налага. Изкараха децата от ГЕРБ виновни за нафтата и бензина. Сега като минавам – гледам, че цените са си замръзнали. Хлябът, олиото – същото. Били сме виновни за олиото. И това го казват висши държавни служители. И в Белгия, Брюксел и Германия – опашки за олио. Браво бе, младежи. Борете всички и се разраствайте – вървим до Брюксел по тяхната логика”, посочи Бойко Борисов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html