вторник, 23 април 2024 г.

Десислава Атанасова: Българите писаха тройка на аматьорите в управлението

Снимки: БГНЕС

„Минаха 100 дни от работата на правителството на Кирил Петков. Българските граждани писаха тройка на аматьорите в управлението“, написа във Фейсбук депутатът от ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

„Освен провала във финанси, икономика, енергетика, регионално развитие, най-сериозния провал е този на Бойко Рашков и Рашковото МВР. Според „Алфа рисърч“ над 60% от българите смятат, че „акцията“ на МВР е провал и използвана за политическа репресия.

Това се потвърди и от българския съд, който отказа да разглежда протоколите от дейността на Рашковото МВР. Потвърди, че действията на МВР са незаконни, нелегитимни, извършени от некомпетентен орган“, коментира Атанасова. Днес адвокатът на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова депозира жалба в СРС срещу заповедите за задържане, припомня тя. „Управляващото мнозинство отхвърли нашето искане за изслушване на свидетеля, временно изпълняващ длъжността министър-председател, т.нар. „Просто Киро“ в пленарна зала. Именно той е основен двигател на тази некомпетентна операция“, допълва депутатът и пита:

„Има ли причинно-следствена връзка между незаконният арест на Борисов и срещата му във видеоконферентна връзка с Петро Порошенко – бивш президент на Украйна, срещата му с посланика на Украйна, с декларацията за санкции срещу Русия, която ГЕРБ-СДС инициира и със заявката, че ГЕРБ-СДС ще настоява за сериозна подкрепа за Украйна?“

Източник:  trud.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html