сряда, 24 април 2024 г.

От дома на ПР на Борисов са иззети телефони, документи, 5000 лв, 3000 долара, 200 евро и рубли

При обиските в дома на Севделина Арнаудова – ПР на Бойко Борисов, която също е арестувана, полицията е търсила доказателства за връзката й с бившия финансов министър Владислав Горанов и с хазартния бос Васил Божков. Това стана ясно от изявление на съпруга на Арнаудова Делян Димитров в ефира на bTV. Преди година Божков заяви, че е бил изнудван от Борисов и е предавал пари за „такса спокойствие“ на Севделина Арнаудова и Горанов. Вчера хазартният бос обяви, че е дал показания пред европейската прокуратура.

„Иззеха телефоните ни, един Ipad на детето, търсиха документи за командировки“, обясни Димитров. Той също се възмути, че претърсванията са станали вечерта и това е изплашило детето им, което е на 8 години. Иззети са още 5000 лв, 3000 долара, 200 евро и рубли от командировки”.

По повод на факта, че семейството кара джип, който се води на фирма „Аркад“, която строи „Балкански поток“, Димитров, който е в ръководството на държавната фирма „Булгартрансгаз“, уточни, че в това няма нищо смущаващо. След завършването на строителството „Аркад“ дала джипове на цялото ръководство на фирмата, на МС, на екоминистерството, на горските стопанства. Не е ясно на какво основание се случва това.

„Този тормоз е брутален. Това ли е демокрация?“, попита Димитров. Той уточни, че е занесъл вода и каквото трябва в ареста на съпругата си.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html