петък, 29 март 2024 г.

Кьовеши идва в София заради високата корупция

Снимки: интернет

През следващата седмица в България пристига на посещение европейският главен прокурор Лаура Кьовеши по покана на премиера Кирил Петков. Това съобщи правосъдният министър Надежда Йорданова по Нова ТВ.

Разговорите как най-добре да противодействаме на „високата“ корупция, особено когато е свързана и с европейски средства, продължават. Едно от важните неща, върху които работим, е антикорупционната комисия да може да сезира пряко европейските прокурори, когато констатира корупционните престъпления с европейски средства, обясни министър Йорданова.

Тя каза още, че в сряда Народното събрание ще разгледа на първо четене законопроекта, който предвижда закриването на специализираното правосъдие. „Очаквам изключително задълбочен, вероятно и „горещ“ дебат в парламента, който да огледа всички аспекти на законопроекта“, каза Надежда Йорданова. Според нея законопроектът е направен изключително прецизно. Министърът очаква скоро и законопроектът за промени в антикорупционната комисия да бъде поставен за разглеждане в парламента.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html