петък, 19 април 2024 г.

Безличен ЦСКА се издъни срещу последния

Снимки: Dsport

ЦСКА допусна шокираща грешка в битката за титлата и завърши при равенство 0:0 срещу последния „Царско село“ на стадион „Българска Армия“ в мач от XXIII кръг на efbet Лига. Безличните „армейци“ така и не успяха да реализират положенията си, които не бяха особено чисти. Най-добрите шансове се откриха пред Георги Йомов и Карло Мухар през втората част, като вторият уцели греда.

След 23 мача червените са с 49 точки, като имат пет по-малко от лидера „Лудогорец“. Шампионите играят в неделя срещу „Левски“ и могат да се откъснат с осем пред ЦСКА. След последния съдийски сигнал се чуха и освирквания от обидно малкото фенове по трибуните.

Очаквано наставникът ЦСКА Стойчо Младенов бе много разочарован от загубата на две точки. Специалистът намекна, че в отбора няма индивидуална класа, която да реши мач, в който играта не върви. „Играхме много под нивото си срещу един отбор, който трябваше да победим. Най-слабият ни мач откакто аз водя отбора. Парираха ни силните страни – справиха се с Кайседо и фланговите хора. Бяхме безидейни и непостоянни. Няма как да говорим за титла, когато сме непостоянни. Креативността липсваше. Една 100%-ова ситуация на Бисмарк, в която ако присъстваше индивидуалната класа, щеше да се реши мачът”, каза Младенов. „Много малко направихме. Абсурд е да говорим за подценяване. Ние нямаме кой знае каква класа, за да подценяваме даден противник. Промените идват с класни играчи, със себераздаване. Ние знаем какво ни липсва. Тези плащания за задълженията в миналото, каквито глупости са правени, ни попречиха да вземем играчите, които да донесат класата. Няма отбор, който непрекъснато да играе много силно. Ако има индивидуалната класа, може да се реши една ситуация. Аз съм виновен, ние сме виновни. Кой друг може да е. Всяка една година се получава едно и също. Омлет се прави с яйца, без яйца не става. За да станеш шампион ти трябва качество”, завърши Младенов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html