събота, 27 април 2024 г.

Гришо срещу американец в Индиън Уелс, Джокович също е в жребия

Снимки: Туитър

Томи Пол ще бъде съперник на Григор Димитров в първи кръг на Мастърс турнира в Индиън Уелс. Жребият определено не бе благосклонен и за двамата, тъй като изправя един срещу друг двама от най-високоранкираните непоставени.

Всъщност Димитров се оказа първият извън първите 32 състезателите, които имат възможността да почиват на старта на турнира. До момента българинът и американецът имат два мача помежду си като и двата бяха в турнири от Големия шлем през 2020-а. На Australian Open Пол спечели в пет сета, а на US Open Григор взе реванш в три части. При победа над световния №39 следва мач срещу световния №3 Александър Зверев във втори.

Най-интересното от жребия безспорно е фактът, че Новак Джокович е част от него. Сърбинът не е оттеглил заявката си за турнира, въпреки че спрямо правилата в Калифорния могат да участват единствено напълно ваксинирани срещу коронавирус. Организаторите обаче нямат правомощия предварително да изключат Джокович от жребия, ако не е оттеглил заявката си. От турнира обявиха, че са в комуникация с екипа на 20-кратния шампион от Големия шлем. Джордан Томпсън или Давид Гофен ще бъде съперник на сърбина, ако той бъде допуснат в турнира. В тази част е и Анди Мъри, който е евентуален противник във втори кръг на Александър Бублик.

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова за първи път ще играе в основната схема в Индиън Уелс. Това стана факт, след като в мач от втория кръг на квалификациите българката се справи с лекота с австралийската Астра Шарма – 6:4, 6:1. На старта софиянката ще се изправи срещу участващата с „уайлд кард“ Клер Лю.

Източник: tenniskafe.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html