петък, 19 април 2024 г.

Осъдиха Кристиан Николов на 9 г. затвор за смъртта на Милен Цветков

Снимки: БГНЕС

Софийският градски съд призна за виновен и определи 9-годишна присъда на Кристиан Николов, обвинен за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, инфирмира БГНЕС. Присъдата на градския съд не е окончателна и Николов, както и прокуратурата имат право да я оспорят пред апелативните магистрати.

Освен че беше признат за виновен за непредумишлено убийство, Николов бе осъден да остане и 10 години без шофьорска книжка. В последната си дума пред съда подсъдимият помоли магистратите за снизходителност. Той каза, че съжалява за смъртта на журналиста и поиска прошка от близките си за това, през което преминават заради него. Към момента Николов е под домашен арест.

По-рано прокуратурата пледира за 15-годишна присъда. Според обвинението Кристиан умишлено е причинил катастрофата на 19 април 2020 г. По делото има данни, че подсъдимият редовно е употребявал наркотици, твърдят прокурорите, и посочват, че в мобилен телефон, открит в дома на Николов, са открити чатове, в които той е поръчвал дрогата. Според прокуратурата агротехническата експертиза ясно доказва, че се изключва версията за заспиване зад волана от Николов, тъй като траекторията на джипа му е щяла да се промени, а това не се е случило. Експертизи по делото доказаха, че в кръвта на Кристиан Николов е имало три вида дрога.

На база тези факти и доказателства, но предвид чистото съдебно минало на подсъдимия Кристиан Николов, прокуратурата настоя за присъда от 15 години затвор и лишаване от възможността за управление на МПС за постоянно.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html