събота, 27 април 2024 г.

„Таймс“: Путин е „поръчал“ 23 души, братята Кличко са в списъка

Снимки: БГНЕС; архив

Владимир Путин е изпратил 400 наемни убийци в Украйна с целта да убият президента, след което да помогнат за пълното завземане на страната, ако падне Киев.

Войната в Украйна върви вече от почти цяла седмица, като във вторник стана ясно, че Русия изпраща нов 64-километров военен конвой към украинската столица. Според английският „Таймс“ Путин е съставил списък от 23 души, които е „поръчал“ на наемните убийци. В него влизат имената и на двамата бивши шампиони по бокс Виталий и Владимир Кличко.

По-големият, Виталий, е кмет на Киев от 2014 г., като заедно с брат си Владимир са готови да се присъединят към украинската армия по всяко едно време и да защитават столицата. И двамата се възползват максимално от популярността си, пускайки редовно видеа в социалните мрежи, с които да държат в течение какво се случва в Киев и цяла Украйна. Братята са въоръжени от няколко дни, а в понеделник стана ясно, че друг бивш шампион по бокс – Василий Ломаченко, също се е присъединил към армията.

Настоящият шампион в тежка категория Александър Усик също излезе с призиви към Путин и Русия да прекратят инвазията. „Изключително горди сме от нашите боксьори – те са истински шампиони по бокс и действат като шампиони и във войната. Ние сме годи, че сме украинци“< каза президентът на украинското подразделение на Международния боксов съвет (WBC) Микола Ковалчук.

Според информацията Путин е наел 400-те специалисти от Африка. Украинското правителство е било уведомено за това в събота сутрин от своите служби, а час по-късно Киев обяви вечерен час, като основната цел на специалните части е да открият и ликвидират наемните убийци.

Източник:  webcafe.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html