петък, 19 април 2024 г.

Скандал в тв ефира: Хаджигенов псува Митрофанова, Андрей Райчев напусна студиото (видео)

Кадри: Нова тв

Огромен скандал се разигра в студиото на „Здравей, България“ по NOVA. Социологът Андрей Райчев и политологът Слави Василев напуснаха студиото след изказване на Николай Хаджигенов. Адвокатът изригна срещу руският посланик у нас Елеонора Митрофанаова. „Вчера госпожа Митрофанова нарече българите „подлоги“. Вие като подлога ли се чувствате, г-н Райчев? Това е недопустим дипломатически гаф. В този смисъл аз мога да кажа, на г-жа Митрофанова „идите на *уй“!

Руското посолство у нас излезе с пост във Фейсбук, който гласеше: „Уважаеми читатели на официалната страница на Посолството на Русия в България! Съобщаваме, че във връзка с информационната агресия от Вашингтон и неговите евроатлантически подлоги, която се води спрямо информационните ресурси на нашата страна – в България са блокирани или не се зареждат коректно редица сайтове на руски държавни институции и медии, включително и на дипломатическата ни мисия в София – Посолството създаде своя канал в Telegram“.

„Всички смятахме, че е немислимо в 21 век да има война, да ти влизат на територията със сила и танкове. След като видяхме този акт на агресия, Западът, Европа не реагира, не отвърна със същото. И сега битката е отвъд войната – дали смятаме, че светът може да се управлява без агресия, по един цивилизован начин. Дали сме преминали напред или не. Ще видим дали можем да живеем в мир или силата ще вземе властта, както беше преди Втората световна война“, коментира войната в Украйна Слави Василев. „Силата е зло. Не трябва да допускаме то да бъде напудрено и да се излъжем, че има нещо добро. Не! Силата е нещо лошо, няма никакво оправдание за война, няма оправдание да влезеш с танкове и ракети в съседна страна. Путин върви идеално по стъпките на Хитлер, заяви разяреният Хаджигенов.

Изтгочник:  telegraph.bg

https://www.vbox7.com/play:90f31b3714&start=74

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html