вторник, 16 април 2024 г.

Робърт де Ниро: Не става въпрос за демокрация, а за истината

Снимки: интернет

Актьорът Робърт де Ниро говори за руската инвазия в Украйна, когато се появи пред студенти в университета в Кеймбридж.

Той отлетя за Обединеното кралство от Ню Йорк в събота, след като се съгласи да говори в Кеймбриджския съюз в неделя. Той разсъждава върху актьорската си кариера, но когато го попитаха какво мисли за Украйна, каза: „Трябва да се вдигнеш и да кажеш „не можеш да правиш това, това е грешно“. Трябва да направим нещо… за да спрем този вид агресия“.

По време на посещението на носителя на „Оскар“ в Кеймбридж в центъра на града се извиха опашки от хора, които се надяваха да го зърнат.

Великият актьор се обърна към препълнената аудитория в Съюза – университетско общество за дебати, основано преди повече от 200 години. „Има неща, които се случват в света, и ако имате глас и виждате какво се случва, имате право да кажете нещо по въпроса. Трябва. Трябва“, каза Де Ниро, след като беше попитан за инвазията на Русия в Украйна. „Това е толкова просто. Дори не става въпрос за демокрация, а за правилно и неправилно – за истината“.

Де Ниро постави под въпрос дали санкциите, наложени на Русия, ще дадат резултат. „Санкциите – не знам как наистина действат, е, донякъде знам, но не знам колко са ефикасни, дали са захапали достатъчно силно – това е наистина моят въпрос“, каза той. „Опасявам се, че това нещо ще продължава и ще продължава, и хората ще се отегчат да гледат – и изведнъж ще се окаже, че има държава като Украйна, която е завладяна, а знаете, че не това не трябва да се случва.

„Може би трябва да се заеме по-силна позиция от страна на хората. „И също така, има едно ужасно нещо, което трябва да осъзнаем и това е, че имаме ядрени оръжия, с които хората заплашват… ако ги използват, никой няма да остане. Не мога да си представя този свят да е в такова състояние“, каза той. „Но ние трябва да направим нещо…, за да спрем този вид агресия. Демокрацията е пътят, по който трябва да вървим, за да запазим този свят разумен и уравновесен“, е мнението на актьора.

Източник:  atrakcia.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html