вторник, 23 април 2024 г.

Бобоков: Гешев е нагъл лъжец, ще го съдя

Снимки: Фейсбук

Бизнесменът Пламен Бобоков, срещу когото са повдигнати няколко обвинения, се зарече да съди Иван Гешев, след като спре да бъде главен прокурор. „Той е много нагъл лъжец“, коментира Бобоков пред Нова тв.

По негови думи процесите у нас все още се направляват от „триумвирата Пеевски, Борисов и Гешев“. „Освен за правовия ред, освен за справедливостта, за възмездието, което трябва да получат всички, които са крали, има и други тежки престъпления, които тази хунта си е позволявала да извърши“, посочи бизнесменът. Според Бобоков целта на обвиненията срещу него и брат му Атанас е била лична саморазправа. „Бяхме посочени като врагове, в основата на което беше Борисов. Ние имахме комуникация с него. Той никога не е бил благосклонен. Ние не сме от неговия кръг и решава да ни премахне, защото си въобразява, че може да въздействаме да бъде свален. Той си има съветници около него – карти, ядене, пиене. Неразривна част от това е Пеевски, който решава, че може да си открадне компанията ни“, заяви Бобоков. Той добави, че всеки ден в 6 ч. сутринта бившият премиер и Делян Пеевски се чуват за брифинг, но не разкри откъде има тази информация.

Бобоков разказа още, че точно в деня на прокурорския удар срещу „Монбат“ преди 2 г. компанията е трябвало да получи рефинансиране, но събитията са попречили на това. „Ние веднага ставаме неизрядни длъжници. Акциите ни започват да падат“, обясни бизнесменът, като уточни, че по този начин се е целяло акциите да бъдат изкупени. Към днешна дата обвинението срещу Пламен и Атанас Бобокови още не е в съдебна фаза, тъй като преди дни Апелативният специализиран наказателен съд отново върна обвинителния акт на прокуратурата заради допуснати нарушения.

Той коментира и скандала с пачките и златните кюлчета в чекмеджето в правителствената вила „Секвоя“, заради които се разследва бившият премиер. „В момента, в който се разбере кой е правил снимките, Борисов ще влезе в затвора. Той затова мълчи. Теорията му как някой е вкарвал евра е абсурдна“, смята Бобоков. На въпрос дали снимките са правени от неговата съпруга, каквито внушения имаше в медийното пространство, той отговори, че името ѝ е било замесено, защото е обвиняем. „Тя е известна, красива е, лесно може да бъде подадена на журналисти“, заяви Бобоков.

Бизнесменът сподели, че харесва подхода на новата власт, но ги разкритикува, че министерствата се феодализират с груби партийни назначения, което ще доведе до конфликти в коалицията. Той обаче ги разкритикува за „фиодилизирането“ на министерствата, което може да доведе до конфликти. Чува за груби партийни назначения.

Бобоков призна, че все още комуникира с президентския съветник Пламен Узунов, въпреки че двамата са привлечени към наказателна отговорност за търговия с влияние. Поздравил за Нова Година и президента, и премиера. „Бизнесът трябва да бъде добре с властта, стига това да не води до злоупотреби“, заключи Пламен Бобоков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html