петък, 19 април 2024 г.

11 арестувани и над 2200 разследвани знаменитости в Испания за използване на фалшиви сертификати

Алекс Гарсия, снимки: tvnovella.ru; Sofia Open
Австралийският тенисист Алекс де Минор е разследван от испанските власти за предполагаемо използване на фалшив covid паспорт, съобщи испанската телевизия „Телемадрид“. Де Минор, който в момента е 34-и в списъка на ATP, е син на испанка и уругваец. Освен него в Испания са разследвани много топ спортисти, музиканти и актьори. Актьорите Вероника Ечеги и Алекс Гарсия също са сред тях.
Националната полиция арестува още четирима души в рамките на операция „Дженър“, разследване срещу международната мрежа, която фалшифицирала covid и PCR паспорти на различни знаменитости и престъпници. Задържаните, общо11, са действали като посредници между членовете на незаконната мрежа и известни личности и престъпници, облагодетелствани от тези фалшификати.
Сред последните задържани има жена, за която се предполага, че е отговаряла за предлагането на услугата на испански бизнесмени, както и на групи антиваксъри.
Разследването на полицията продължава от месеци и през януари те разбиха друга независима група в мрежата, която се занимаваше с подправяне на QR кодове.
В тази полицейска операция полицията е идентифицирала професионални спортисти, модели, певци, бизнесмени, адвокати и престъпници. Сред тях е Омар Монтес, един от най-слушаните певци в Испания в Spotify. Монтес даде показания в полицията за тези събития миналия понеделник, но не е единственият в светлината на прожекторите.
Разследват се актрисата Вероника Ечеги и нейния приятел Алекс Гарсия като предполагаеми клиенти на мрежата, която фалшифицирала covid паспорти и отрицателни PCR резултати. И двамата актьори участваха на галавечерта на наградите Goya, събитие, на което беше задължително представянето на covid паспорт поради разпоредбите на Валенсианската общност.
Полицията разследва 2200 души, за които се твърди, че са използвали услугите на тези незаконни организации за получаване на фалшиви covid сертификати. Ечеги и Гарсия се присъединяват към други разследвани, сред които Исмаел А. (с псевдоним Тролът) и Рубен А. (псевдоним Боско), наркотрафикантката Ана Мария Камено, известна като Кралицата на Коката, или Абрахам Гарсия, победител в програмата Survivor през 2014 г.
Източник: trud.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html