четвъртък, 25 април 2024 г.

Григор Димитров записа победа №350 в АТР тура

Снимка: EPA/IAN LANGSDON
Григор Димитров започна успешно участието си на АТР 250 турнира в Делрей Бийч. В мач от втория кръг бившият №3 в света успя да спре устрема на стартиралия от квалификациите Мичъл Крюгер след 7:6(4), 6:3.
Мачът с намиращия се във форма американец не бе никак лесен за Григор, който успя да се измъкне в продължилия 68 минути първи сет, в който двамата си размениха по един пробив, а след това Крюгер имаше още четири шанса за пробив преди тайбрека. В него по-опитният на корта игра без грешки и стигна до важния успех.
Във втората част двамата отново си размениха по един ранен пробив, но този път в нито един момент Димитров не изпусна водачеството и до края още два пъти взе подаванията на световния №164.
„Тежки условия бяха тези дни. Щастлив съм, това е първият ми мач от доста време“, коментира Григор в интервюто на корта, в което определи като „невероятна“ подкрепата от публиката. „Тук съм, за да играя, да видя как се чувствам физически. Позитивен съм, смятам, че съм на прав път. Колкото повече мачове, толкова по-добре.“
Димитров завърши мача с 80% спечелени точки на първи сервис и 42% на втори като реализира 4 от 8 възможности за пробив. По този начин българинът записа победа №350 в АТР тура и си осигури втори четвъртфинал в третия си турнир за годината. Там го очаква мач с Джон Милман, срещу когото има две победи до момента. Срещата им ще бъде в събота сутрин не преди 3 часа след полунощ българско време.
За Григор това бе първи мач след почти месец пауза от Australian Open насам. През миналата седмица той трябваше да играе в Далас, но пропусна турнира там заради положителен тест за коронавирус, което доведе до участие в Делрей Бийч, където при единственото си участие до момента през 2016-а бе достигнал до полуфинал.
Източник: tenniskafe.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html