четвъртък, 25 април 2024 г.

„Левски“ започва кампания за събиране на 150 000 лв. на месец

Снимки: LAP.bg

Футболният „Левски“ даде начало на нова благотворителна кампания – „Левски“ е вечен“, която цели всеки месец в клуба да влизат по 150 000 лв., които да служат за покриване на задължения, заради които лицензът на „сините“ е под заплаха.

В момента клубът е под наблюдение на Националната агенция по приходите, а в предишни изяви шефовете на „Левски“ са заявявали, че има забавяне в плащанията към държавата. Освен това „сините“ дължат на футболистите и няколко заплати.

„С привържениците на „Левски“ сме провели десетки разговори. Търсили сме най-доброто за бъдещето на клуба. Заедно стигнахме до извода, че трябва да възродим нашия любим клуб. Тук сме да заявим, че искаме да направим първата голяма стъпка с привържениците. Можем да минем през тежки времена, но винаги ще имаме подкрепата на феновете. Аз съм пазител на акциите. Аз не съм вечен, „Левски“ е вечен. Моята задача е да намеря друг пазител на тези акции. Няма по-добър пазител от огромната маса от привърженици на този клуб. Тук не става въпрос за цифри, за пари. Колкото повече фенове повярват в това сдружение, толкова по-добре за клуба. Искам да кажа още нещо, с което да завърша. Искаме колкото може по-голяма представителност да има, когато се стигне до това сдружение. Първият член на това сдружение ще бъда аз. Там ще влязат съпругата ми, дъщерите ми. Пътят на „Левски“ е най-правилният, ако пазителите на акциите бъдат привържениците“, започна Наско Сираков.

Изпълнителният директор на клуба Ивайло Ивков заяви, че постъпилите средства ще се отчитат всяка седмица в понеделник и четвъртък. Тези средства ще бъдат използвани за погасяване на неотложни задължения, както и за „надграждане“.

Кампанията „Левски“ е вечен“ е подкрепена и от феновете, а успоредно с нея ще продължи и продажбата на виртуални билети за мачовете.

„Всички знаем, че основният капитал на „Левски“ винаги са били привържениците. През годините тези хора са показали, че помагат и се надявам, че ще продължат да го правят. Всички трябва да направим така, че да издигаме „Левски“ на висота. Да станем основен спонсор на „Левски“. Вярвам, че заедно – привърженици, ръководители, треньори и футболисти можем да издигнем „Левски“ там, където трябва да бъде“, заяви треньорът Станимир Стоилов.

Логото на кампанията „Левски“ е вечен“ ще седи на мястото на основния спонсор върху екипите на „сините“.

„Кампанията не е просто пари. Тя започна от самите привърженици, без да ги караме ние. В момента обявяваме, че клуб, ръководство и привърженици сме заедно в това. Не сме станали еднакви, ние сме различни хора. Защо трябва да слагам тавани? Важно е доверието и да не го нарушим. Кампанията има много други аспекти, не са само финансови. Крайната ни цел е да бъде пълен стадионът на всеки мач. Ще се отчитаме два пъти седмично. Ако кажете, можем и по-честно да се отчитаме. Лицензирането е специална и специфична тема. Това е наша работа. Имам притеснения всеки ден, но нямам страхове. Считам, че „Левски“ ще получи лиценз. Разчитам и на мощния старт на тази кампания“, заяви Иво Ивков.

Източник: btvnovinite.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html