четвъртък, 18 април 2024 г.

Джеф Безос инвестира $ 3 млрд. в лек срещу стареенето

Снимки: Фейсбук

Основателят на Amazon Джеф Безос инвестира 3 милиарда долара в стартъп компания, наречена Alto Labs, която да изнамери лек срещу стареенето, съобщава The Sunday Times.

Изданието отбелязва, че стартъпът вече е привлякъл 59-годишния Хал Барън в редиците си за поста главен изпълнителен директор. Преди това той е бил главен научен сътрудник на британския фармацевтичен гигант GlaxoSmithKline.

Твърди се, че в проекта участват и Нобеловите лауреати Шиня Яманака (награда по физиология или медицина за получаване на индуцирани плурипотентни стволови клетки) и Дженифър Дудна (награда по химия за разработване на метод за редактиране на генома).

Учените планират да проучат процеса на препрограмиране на клетките – връщането им в стволовото състояние.

„Сънди Таймс“ подчертава, че е твърде рано да се гарантира успеха на проекта, но се предполага, че изследователите ще могат да направят нови открития в областта на борбата със стареенето.

По-рано беше съобщено, че принц Чарлз е изиграл ключова роля, за да накара Джеф Безос, един от най-богатите хора в света, да отпусне 732 милиона паунда за възстановяване на горите в Африка.

Източник: zashtoto.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html