петък, 26 април 2024 г.

Суперкупа №12 за „Реал“ (Мадрид)

Снимки: Туитър
„Реал“ (Мадрид) спечели Суперкупата на Испания за 12-и път в историята си. Кралския клуб победи с 2:0 „Атлетик“ (Билбао) във финала. Минитурнирът за трофея се проведе в Саудитска Арабия. Точни за „белия балет“ бяха лидерите Лука Модрич и Карим Бензема. Повече Суперкупи от „Реал“ има само „Барселона“ – 13.
„Този трофей означава много. Променихме някои неща в клуба и сега сме щастливи. Намерихме новия си път на развитие. Винаги искаме да печелим всичко. На това хората биват учени в „Реал“ още от малки. Аз просто следвам завета на Сантиаго Бернабеу. Видяхме много наши фенове на стадиона. По целия свят е пълно с наши привърженици. Без съмнение „Реал“ е с най-много запалянковци в света. Всички сме щастливи, че продължаваме да ги радваме”, заяви след срещата босът на „Реал“ Флорентино Перес. „Модрич изобщо вече не ме изненадва. Той е тук, за да спечели нова „Златна топка“. Двамата с Куртоа са най-добрите в света на своите постове”, заяви доволно Перес.
Тимът на Карло Анчелоти откри резултата с първата си опасна атака. В 31-ата минута Родриго пусна на Модрич, а той вкара с удар от границата на наказателното поле. Това е първо попадение през сезона за 36-годишния хърватин. В края на първото полувреме съперникът имаше добър шанс да изравни, но Сансет стреля над вратата.
Пет минути след почивката „Реал“ получи дузпа. Тя беше отсъдена след намеса на ВАР за игра с ръка на Йерай, неволно блокирал удар на Бензема. Французинът не се трогна от протестите и реализира за 2:0. В края на сблъсъка и баските получиха дузпа, пак за игра с ръка. За нарушението Едер Милитао беше изгонен. Раул Гарсия би в центъра на вратата и Тибо Куртоа спаси.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html