събота, 20 април 2024 г.

Григор започва срещу квалификант на Australian Open

Снимка: EPA
Квалификант ще бъде съперник на Григор Димитров в първия кръг от Australian Open 2022. Това отреди изтегленият жребий, който бе забавен с близо 2 часа. При успех в откриващия си мач бившият №3 в света ще срещне във втори кръг Беноа Пер или Тиаго Монтейро.
Голямото препятствие би дошло в трети кръг – водачът на четвъртината и №4 в света Стефанос Циципас.
Официална причина за забавянето на жребия не бе обявена, но според повечето хора на място тя е била свързана с евентуално решение по казуса на Новак Джокович. Такова към момента няма и сърбинът бе част от жребия като №1 в него. Ако в крайна сметка Ноле получи шанс да участва, то негов съперник в първи кръг ще бъде сънародникът му Миомир Кецманович. Другият топ тенисист в четвъртината на Джокович е №7 Матео Беретини.
№6 Рафаел Надал попадна в половината на Джокович, което може да означава мач помежду им на полуфинал. Пътят на Матадора обаче ще е труден. Той започва срещу Маркос Гирон, след което може да срещне намиращия се в чудесна форма Танаси Кокинакис. На четвъртфинал испанецът може да срещне водача в тази част на схемата Александър Зверев, за когото първи съперник ще бъде друг германец в лицето на Даниел Алтмайер.
Важна подробност в мъжката схема е това, че при оттегляне на Джокович, спрямо правилата на Големия шлем, поставените ще разместят местата си и №5 Андрей Рубльов ще заеме това на сърбина. В същото време №17 Монфис ще заеме мястото на руснака, а на позицията на французина ще се появи нов поставен – №33, който ще бъде най-високоранкираният непоставен.
Източник: tenniskafe.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html