19.6 C
София
събота, 24 септември 2022 г.

Томислав Дончев: Дебютът на правителството е катастрофален

Асен Василев и Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

Правителството, освен да говори и да анализира, да свърши и малко работа. За това настоя заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев на брифинг в централата на партията.

„Ролята на опозицията е да предпазят правителството от грешки в някои сектори, но дебютът на правителството е неубедителен и катастрофален“, оцени Дончев. По думите му безспорно е, че опозицията дължи 100 дни толеранс и от ГЕРБ ще се съобразят с това правило. „Този толеранс е условен, защото това правителство прилича на служебните кабинети, управлявали през последните 8 месеца“, посочи Дончев. „Какво показват фактите към момента? Новоизбраното правителство се занимава с това да няма управленски решения без анализ, но не е зле тези действия да се съчетаят с реална работа. В противен случай се оказваме в ситуацията, в която са ви назначили за шофьор, нежно карате волана, не отивате наникъде и бръмчите с уста. Същото е като да са ви назначили за счетоводител, като, вместо да направите аванси, крещите какъв добър счетоводител сте“, оцени реторично Дончев работата на правителството.

Томислав Дончев оцени посещението на Кирил Петков в Скопие като грешка с аргумент, че посещението трябвало да е в Румъния. Той призова преди да се говори за инфраструктурни проекти, да се види какво е направено, а не да се казва какво няма. Позицията на ГЕРБ за КСНС не е променена, като нищо не е променено и в националната позиция спрямо Република Северна Македония.

Източник: news.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html