събота, 27 април 2024 г.

МВР разпита Бойко Борисов за кюлчетата

Снимки: интернет

Бившият премиер Бойко Борисов е бил разпитан днес в Главна дирекция „Национална полиция“. В Народното събрание вътрешният министър Бойко Рашков съобщи за събитието, за което предварителна информация нямаше, като коментира, че Борисов трябва да каже има или няма пачки в нощното му шкафче, както и златни кюлчета.

„Борисов трябва да каже коя е Мата Хари, за която се твърди, че е поставила парите и кюлчетата и ги е снимала. Мисля, че е редно той да е така добър да съдейства на органите за разследване да открием Мата Хари и да изясним чрез нея какво е станало“, каза Рашков в кулоарите на парламента. Добави, че на разпит също са били пиарката на ГЕРБ Севделина Арнаудова и съпругът ѝ.

„Докато паднат, така ще бъде“, коментира Борисов след разпита на въпрос очаква ли да бъдат проведени още такива. Пред журналистите, които по думите му са извикани „ей така да има, че Борисов е викан на разпит“, първоначално той пробва да смени темата, изтъквайки, че е поддържал дохода на българите висок, а цената на газа и тока ниска години наред, и се е справил с миграцията. Впоследствие каза, че нито е купувал, нито притежава кюлчета. По информация на bTV разпитът е бил 20-минутен, а бившият премиер каза, че е извикан по телефона.

Източник: dnevnik.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html