19.6 C
София
събота, 24 септември 2022 г.

Депутатите отсвириха зеления сертификат

Снимки: интернет

С химните на Република България и на Европейския съюз започна новата сесия на 47-о Народно събрание. В началото на заседанието системата отчете 205 народни представители в пленарната зала и двама участват дистанционно, предаде БТА.

От програмата за тази седмица отпадна обсъждането на предложението на „Демократична България“ за въвеждане на зелен сертификат за достъп до сградите на парламента. Днес на Председателски съвет беше решено точката да отпадне от програмата поради необходимост от корекции, съобщи председателят на парламента Никола Минчев в началото на заседанието. Той обясни, че проекторешението първо ще бъде разгледано от постоянните комисии и след това ще бъде внесено в пленарната зала.

Депутатите обаче продължават обсъждането на предложението за създаване на Временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства относно въведените на територията на Република България противоепидемични мерки срещу COVID-19. Дискусията по предложението на партия „Възраждане“ започна на последното пленарно заседание преди коледните и новогодишните празници и беше възобновена днес.

Преди това депутатите избраха Стефан Апостолов за секретар на 47-о Народно събрание по предложение на парламентарната група на ГЕРБ-СДС. Със същото решение от поста беше освободен Стефан Шилев.

Беше решено в четвъртък парламентът да изслуша министъра на енергетиката относно забавянето на изграждането на интерконектора България-Гърция. След това същия ден е предвидено изслушване на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков относно постъпилите сигнали в МВР, възложените проверки и резултатите от тях, свързани с установяването на нарушения при разкриването на подвижни избирателни секции за изборите за народни представители, проведени на 11 юли м.г. и изборите за президент и вицепрезидент, и за народни представители, проведени на 14 ноември 2021 г.

В петък от 9.00 часа е предвиден блицконтрол на министър-председателя и вицепремиерите по актуални въпроси от народните представители, а от 11.00 часа – редовен парламентарен контрол.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html