петък, 19 април 2024 г.

Фалстарт за Вики Томова в Австралия

Снимки: интернет
Виктория Томова започна със загуба 2022 г. Първата ракета на България допусна поражение с 5:7, 5:7 от японката Маи Хонтама в първия кръг на квалификациите за Summer Set 1, WTA 250 турнира в „Мелбърн Парк“.
Високият процент на вкаран първи сервис (74%) и добрата ефективност при реализиране на точки за пробив (4 от 5) за съжаление не бяха достатъчни за успеха срещу №150 в световната ранглиста в първия мач помежду им.
В първия сет на два пъти Хонтама повеждаше с пробив, но и в двата случая Томова бързо изравняваше. Третият пробив на японката обаче дойде в последния възможен момент – за 7:5.
Сценарият бе сходен и във втората част като този път дори българката поведе с брейк за 3-2 след третия си пореден гейм, но не съумя да съхрани аванса си, а впоследствие отново се пречупи, когато сервираше за вкарването на сета в тайбрек.
В решителния кръг от квалификациите Хонтама ще срещне втората в схемата Анна Бондар, която победи в два сета Леони Кюн.
Томова остава в Мелбърн, където след седмица ще участва в квалификациите за първия за годината турнир от Големия шлем. Към момента тя е пета по ранкинг в пресявките, така че ще бъде сред топ поставените.
Източник: tenniskafe.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html