петък, 19 април 2024 г.

Плашат ПСЖ с изхвърляне от евротурнирите

Снимки: Туитър
Изхвърляне от евротурнирите грози френския гранд ПСЖ. Причината са новите правила за финансов феърплей, които бяха въведени от УЕФА за клубовете, притежавани от държави. Според тях отборите могат да получат до 200 млн. евро, за да избегнат прекомерни загуби.
Ако се стигне до нарушение, то се налагат наказания, които могат да са от ограничаване на броя картотекирани играчи до изваждането от европейските клубни турнири. ПСЖ вече получи 200 млн. евро от  Qatar Sports Investments, но тази добавка към бюджета на „принцовете” е недостатъчна, за да може клубът да има положителен финансов баланс. За да влезе в нормите, то ръководството на клуба трябва да продаде играчи за 100 млн. евро до юни 2022 година, пише „Екип”.
На „Парк де Пренс” вече сериозно работят по изходящи трансфери на част от перифените си футболисти. В листата за продажба са Юлиан Дракслер, Рафиня, Серхио Рико, Тило Кеерер, Абду Диало, Лавин Курзава и Мауро Икарди. Интерес има към доста от тях и до сделка може да се стигне през януари.
Източник: gong.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html