събота, 20 април 2024 г.

Теодора Духовникова води люта битка с хипохондрията си

Снимка: Фейсбук

Теодора Духовникова напоследък може да се похвали със серия от спечелени рундове в битката с лютата си хипохондрия, пише вестник „Галерия“.

Звездата от Народния театър по-рядко изпада в паника заради хипотетични диагнози, които най-често си поставя сама, а те пък действително могат да изкарат всеки нормален човек от психическото му равновесие. Из коридорите в академичния храм на Мелпомена се говори, че дори в най-голямата истерия покрай 40 заразени с ковид Теди запазва хладнокръвие – независимо от споровете с колежката й Александра Василева, която е против падането на представления заради пандемичната криза.

Духовникова преди броени дни получи публична похвала за промяната в нагласите, както казват социолозите, и от близката си приятелка Диана Алексиева. Жената на Захари Бахаров сподели в „Търси се“, че Теди вече се въздържа от безкрайното мултиплициране на казуси по здравословни теми. И според други колеги от обкръжението на Духовникова тя има страхотен напредък – ако преди години буквално е зомбирана от рецепти и дебати за авангардни медикаменти, сега вече се овладява пред прага на стреса.

Но независимо от това нормалният й пулс си остава 100, а при по-възбуждащи ситуации на сцената или пред камерите скача и отгоре, което може да разкатае всеки друг, но не и нея.

Всъщност Теди има реални предпоставки за хипохондрията си. Тя два пъти отлага сватбата с мъжа си – бизнесмена Стефан Духовников, заради ужасяващи случки. Първия път венчавката трябва да е на плажа край Варна – всичко е готово за грандиозния купон, кумовете и шаферите са на бойна нога, тоалетите са купени, менюто е „уау!“, когато става ясно, че майката на Стефан има сериозен здравословен проблем и се налага спешна операция. Втория път ритуалът е планиран за Мелник – отново участниците в него са нахъсани за неповторимо изживяване, но по пътя към планината става катастрофа и Теди е жестоко контузена. Тя и Стефан си казват „да“ на третия път в Лещен, като фатализмът ги отказва от големи дандании и канят само 15 души.

Актрисата с мъжа си Стефан
Снимка: Фейсбук

Духовникова преминава през още една преизподня, от която излиза едва когато чува, че откритата в гърдата й бучка е доброкачествено образувание и няма нищо общо с рака. За щастие Теодора успява да опази и двете си дъщери, Бояна и Ема, на дистанция от хипохондрията. Но затова пък косата на съпруга й Стефан покрай всички тези събития побелява без време. Неслучайно той остава встрани от професията на баща си – д-р Боян Духовников, един от най-известните акушер-гинеколози през соца и след него. Именно Стефан поема последствията от цялата тежест на хипохондрията, която тормози жена му години наред. Но ресторантьорът е готов на чудеса от храброст заради своята муза.

Те се засичат преди 20 години на пясъка пред къмпинг „Градина“. Теди изгрява по монокини, като това не й пречи настървено да се включи във волейболен мач, правейки всички мъже наоколо разногледи. Но на вечерния купон тя хваща Стефан за ръката и повече не го пуска – стопроцентова любов от пръв поглед, макар че в онзи период актрисата няма никакви намерения да се обвързва сериозно. Но може би веднага усеща, че той й действа абсолютно хармонизиращо, тъй като тя не е от най-кротките – в Класическата гимназия беснее наравно с момчетата, а с ученическата й, също кармична любов Васил денонощно куфеят на рок и метъл парчета.

„Не бях от най-добрите ученици – интересуваха ме литературата, философията, латинският, историята, но не и другите предмети. Директорката Гергина Тончева много пъти ме привикваше и призоваваше да се вразумя“, връща лентата хубавата жена. Когато се срещат, Стефан тъкмо се е завърнал от Канада, където е двойка с една от наследничките в прочутата художническа фамилия Фуневи. Той е готов за следващата страст в живота си и изпада в откровен сантиментален и мъжкарски екстаз пред сексапила и темперамента на Теодора, която тогава се пише Иванова.

И до днес споделя пред най-верните си авери, че тя е половинката, отредена му от вселената. Двамата го доказват дори в скандалите, които периодично си устройват, за да не им е скучно. От време на време Теодора дори си събира багажа, информирайки го точно къде смята да се премести. Тези бури в чаша вода винаги действат освежаващо на доста натоварения им график, признават съпрузите.

Стефан, когото всички наричат Чефо, отбелязва червени точки и в кулинарното превъзпитание на жена си – ако преди пандемията тя не се завърта в кухнята, през първия локдаун той я учи да готви лазаня. Тя се справя толкова добре, че се сдобива с комплименти от зълва си Меги – сестрата на Духовников, която дълго живее в Италия. Теди се справя и с кризата, в която Стефан изпада заради големи предателства и интриги в бизнеса си. В продължение на две години той е в дупка, в която се чувства изгубен, но любовта им го спасява.

Той пък я връща в равновесие, когато тя започва да се колебае има ли смисъл да бъде актриса – макар че го иска от петгодишна. Още тогава го обяснява на изумените си родители, които са далеч от блясъка на сцената – майка й Нели е медицинска сестра, а баща й Иван Иванов – инженер. Но Теди е артистична като баба си Златка и дядо си Тодор, който пише стихове и свири на цигулка. Именно в неговия дом в Казанлък тя и сестра й Златина слушат записи с шедьоври на Бетовен, Моцарт, Бах и Равел. Тодор Иванов е близък с Чудомир и двамата заедно основават литературното движение „Искра“.

Източник: в-к „Галерия“

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html