събота, 20 април 2024 г.

Коледа в Париж – част 1

снимки: travelaway

Докато Париж блести през цялата година, той блести най-ярко по Коледа, когато се превръща в приказна страна на чудесата от светлини, музика и, ако имате късмет, малко сняг. Наред с Ню Йорк и Лондон, френската столица е един от най-добрите градове в света за изживяване на празничния сезон.

Ако търсите празнично пазаруване, просторни концерти и атмосферни разходки под блестящи светлини, ето най-доброто ръководство за това как да се насладите на Коледа в Париж.

Вижте коледните светлини на Шанз-Елизе

Най-известната улица на Париж също може да се похвали с някои от най-добрите си празнични декорации. Дърветата, облицовани от двете страни на алеята, са покрити с милион блещукащи коледни светлини в сезонни нюанси на златисто и червено. Луксозните магазини и бутици по улицата също поставят свои собствени коледни украси, които добавят магията и блясъка. Разходката и пазаруването по тази емблематична улица никога не е билo по-очарователна.

Посетете тематичните коледни дисплеи на Galeries Lafayette

Galeries Lafayette е една от големите, класически вериги универсални магазини в Европа, а водещият магазин на булевард Haussmann в 9-ти район на Париж наистина дава всичко за празниците. Всяка година магазинът украсява целите си девет етажа по различна тема с екстравагантни светлини и витрини. Центърът на всичко е атриумът, където многоетажната елха на Galeries витае над оживените празнични магазини.

Вижте коледните витрини на булевард Хаусман

Облицован с исторически сгради, булевард Хаусман е известен като една от най-добрите търговски улици в Париж. Той е известен като дом на Galeries Lafayette, но много други известни марки и луксозни магазини са разположени по тротоарите на този шикозен булевард.

Докато коледната украса в Galeries Lafayette е бижуто на короната, останалите магазини, разположени на улицата, също се представят добре, украсявайки предните си прозорци с дисплеи и декорации на празнична тематика. Някои включват сложни комплекти и фигурки.

Празнувайте празниците в Дисниленд Париж

Най-щастливото място на Земята е още по-магическо и щастливо по празниците! Разположен на половин час извън Париж, тематичният парк Дисниленд Париж претърпява огромна трансформация за Коледа, с много светлини, дървета и сезонни празненства.

Разходете се из парка, за да се полюбувате на декорациите, вижте любими герои като принцесите на Дисни и Мики Маус в ослепителния коледен парад на Мики и бъдете удивени от фойерверките, светлините и прожекциите на нощното шоу на Disney Illuminated.

Насладете се на коледните светлини по време на обиколка с автобус с отворен покрив

Докато Париж е страхотен град за разходка и криволичене, за върховното коледно изживяване с разглеждане на забележителности, ще трябва да се откажете от ходенето и да се качите на автобус. Тази 90-минутна обиколка се провежда с автобус с отворен покрив, за да ви предостави най-добрата гледна точка на Града на светлината по време на Коледа.

Съберете се и се насладете на пътуването, докато обиколката се отправя към най-добрите места като Шанз-Елизе, обиколката на Айфел, площад Вандом и Лувъра. Вградената коледна музика също помага за поддържане на настроението по време на пътуването.

Отидете на историческа коледна обиколка на забележителностите

Ако се интересувате да научите повече за историята на Париж, докато се любувате на светлините, обиколката „История и коледна магия през нощта“ е това, което ви трябва.

Продължаваща два часа и половина, обиколката посещава популярни места като Galeries Lafayette и Boulevard Haussman, като същевременно предлага историческа информация за различните сгради, улици и магазини. Обиколката също така посещава коледен базар за напитка, която да ви стопли по време на разходката.

Насладете се на сезонни лакомства 

Няма нищо, което да казва „Коледно време в Париж“ по-добре от това да се насладите на традиционни сладкиши като бъдник (Bûche de Noël). Наричани така поради приликата си с дървесина в камина, тези вкусни творения датират от 1870-те години, когато е било традиционно изгарянето на дънер в огъня на Бъдни вечер. В днешно време майсторите на сладкиши в Париж влагат собствено уникално завъртане на тази класика със сложни декорации и комбинации от вкусове. Посетете различни кафенета и сладкарници, за да опитате възможно най-много и изберете своя любим!

 

Източник: travelaway

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html