петък, 19 април 2024 г.

Шампионки по гимнастика спасяват залата на „Левски“ с търг

Снимки: БОК; БФХГ

Огромен интерес предизвика коледния базар на клуба по художествена гимнастика „Левски Триадица“, на който се продаваха личните спортни вещи на най-добрата ни индивидуална гимнастичка в момента Боряна Калейн, на олимпийските шампионки от ансамбъла Лаура Траатс и Мадлен Радуканова, както и на редица шампионки на клуба. Събраните средства ще бъдат използвани за подобряване условията за тренировки в залата. Нужните средства за ремонта са 360 хиляди лева, съобщи БНР.

Генералният секретар на БФХГ Росина Атанасова и президентът Илиана Раева бяха сред официалните гости на събитието. Раева поздрави присъстващите и обеща през 2022 г. да се бори за реновирането на залата. От „Левски Триадица“ се надяват инициативата да бъде забелязана от държавните институции и от Министерството на спорта, които да им окажат съдействие и да отпуснат средствата, заложени в одобрения преди 10 години проект.

Поради здравословни причини на тържеството не можаха да присъстват олимпийската шампионка Мадлен Радуканова и Боряна Калейн, но двете си включиха виртуално, за да поздравят всички участнички, зрители и гости.

Председателят на „Левски Триадица“ Валентина Ганева подари прекрасни картини „Ошибана“, нарисувани от нея по време на олимпийските игри в Токио, на трите най-изявени треньорки в клуба – Мариана Памукова (личен треньор на Боряна Калейн), Мирослава Батаклиева (личен треньор на Лаура Траатс) и Мария Кънчева (личен треньор на Мадлен Радуканова).

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html