19.6 C
София
събота, 24 септември 2022 г.

Ивет Лалова: Не искам да се отказвам

Снимки: Туитър
Сбъдната мечта, така звездата ни в леката атлетика Ивет Лалова-Колио определи участието си на олимпийските игри в Токио. През август атлетката за пети път в своята кариера се състезава на най-големия спортен форум.
Пред NOVA тя говори за трудния път до японската столица, любовта към атлетиката и надеждите за бъдещето.
Спринтьорката призна, че пандемията и контузиите, които съпътстваха подготовката ѝ за Токио, са поставили участието ѝ под въпрос. „Чувствах се като шампион, защото това беше най-трудната олимпиада за мен. До нея стигнах най-трудно и имах най-малко какво да спечеля и ужасно много да губя. Щастието беше огромно, защото това беше една много голяма цел за мен и една сбъдната мечта“, заяви Ивет.
Тя описа изминалия олимпийски цикъл по следния начин: „Трябва да е нещо средно между Prodigy и Coldplay. Такава ми беше годината, честно. Имаше от едното, имаше и от другото“.
Ивет си припомни и първото си участие на олимпийски игри в Атина през 2004 г.: „Виждам едно момиче, което изобщо си няма идея за това, което ѝ предстои и това, което ще ѝ се случи. Аз отидох там без никаква ментална подготовка, без дори да зная изобщо колко много мога да постигна. Четвъртото и петото място, разбира се, оставиха един горчив привкус, но за мен това остава един от най-големите успехи в кариерата ми. След пет олимпиади за мен е много трудно да се мотивирам просто от едно участие. За да бъда на пистата имам нужда от много любов към това, което правя, защото не е лесно и става все по-трудно. Затова правя всичко в момента със сърцето си, а времето ще покаже докога ще бъде така. Моята стратегия беше след олимпиадата да не обявявам, че се отказвам, защото аз не искам да се отказвам. За мен самата дума „отказване“ е все едно ти се предаваш, не искаш да постигнеш повече. Затова го обръщам и казвам: „Аз продължавам да вървя напред с любов“. Дали ще стигна до състезанията, Божа работа. Но наистина искам да продължавам по този път“, каза още Ивет Лалова.
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html