четвъртък, 25 април 2024 г.

Везенков отново блести в Евролигата

Снимки: euroleague.net

„Олимпиакос“ спечели гръцкото дерби в Евролигата. Тимът надви „Панатинайкос“ с 84:65, с което взе реванш от този съперник за загубата в първенството преди месец.

Александър Везенков и компания водеха през цялото време и въпреки че допуснаха спад в третата част, удържаха водачеството си до последно. Българинът отново бе сред най-добрите за своя тим, като завърши срещата с 14 точки, 5 борби и 4 асистенции за близо 34 минути на паркета.

След тази среща „червено-белите“ остават трети в класирането с баланс 12/5, докато ПАО е в долната част на таблицата с 4/13.

Стрелбата от тройката потръгна на гостите в началните минути, като тимът се възползва от повечето грешки на съперника си и след първата част поведе с 25:18. Авансът на „Олимпиакос“ стана двуцифрен през втория период, а на почивката бе напред с 45:32 след 8 вкарани точки на Везенков и 100% успеваемост при стрелбата от негова страна.

След паузата настъпи подем в играта на „Панатинайкос“, който направи силна серия и преди заключителната четвърт почти заличи пасива си за 51:54. „Олимпиакос“ обаче бързо взе отново инициативата и не само, че не допусна обрат, а направи победата си още по-изразителна.

Шакил Маккисик и Тайлър Дорси бяха най-резултатни за успеха с 18 точки. За противника 17 реализира Неманя Недович със 7 асистенции, но и 6 грешки. „Дабъл-дабъл“ от 14 точки и 11 борби има Йоргос Папаянис.

В последния си мач за годината Везенков посреща ЦСКА Москва следващата седмица, докато „Панатинайкос“ излиза в битка на дъното срещу последния „Жалгирис“.

Източник: bgbasket.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html