събота, 20 април 2024 г.

Шеф в „Левски“: Не сме искали пряка помощ от държавата

Министърът на спорта – Радостин Василев, снимки: Dsport

Изпълнителният директор на „Левски“ Иво Ивков говори пред медиите след края на срещата, която проведе заедно с Наско Сираков и Станимир Стоилов в новия министър на спорта Радостин Василев. Той сподели, че „сините“ не са искали пряка помощ от него и допълни, че клубът сам трябва да излезе от тежката ситуация, в която се намира.

„Срещата премина много позитивно. Бяхме откровени. Хубавото е, че почти на 100% се припокриваме с новото ръководство на Министерството на младежта и спорта за развитието на спорта. Новият министър е решен да помогне на българския спорт с ясни правила. Искаме „Левски“ да може да разчита на държавата, като на майка, а не като на мащеха. Срещата бе изключително полезна. Много важно е как ще протекат отношенията ни за в бъдеще. Разисквахме всякакви теми. Говорихме и как футболните клубове да не бъдат третирани като предприятия, които бълват продукция и печелят – със същите данъчни ставки. Запознахме го с текущото състояние на „Левски“. Той, като член на Министерски съвет, може да лобира за всички клубове с ясни правила и те да разчитат на държавната помощ. Той сподели, че иска футболът и спортът да станат държавна политика. Говорихме за стадион „Георги Аспарухов“. Казали сме какви са нуждите ни и какви са възможностите ни. Не сме искали пряка помощ. Вярвам, че той ще направи преценка как държавата ще се намеси, тъй като това е държавна собственост.

Искаме ясни правила. „Левски“ сам ще излезе от ситуацията, в която се намира. Не сме искали пряка помощ. Говорихме за инвестиция от страна на държавата в инфраструктурите. Това бе принципен разговор, опознавателна среща. „Левски“ показа уважение към институциите. Вярвам, че не емоциите трябва да ни водят, а това, което се вижда и се случва. Нямаше нещо, което не ми хареса на срещата. Очаквам инвестиция на държавата в рамките на възможното, разумното и без да се ощетяват други“, каза Ивков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html