събота, 20 април 2024 г.

Софийската филхармония с поредица празнични концерти

Снимка: Столица Култура

С „Коледна оратория“ Софийска филхармония отбелязва Рождественските празници. На 23 декември Националният филхармоничен оркестър и Националният филхармоничен хор излизат на сцената на зала „България“ под диригентството на маестро Ервин Ортнер – основател на прочутия хор „Арнолд Шьонберг”., за да представят монументалната творба на Йохан Себастиян Бах. Солисти: Урсула Лангмайер – сопран, Йохана Кроковай – алт, Михаел Новак – тенор и Матиас Хелм – бас.

Снимка: Столица Култура

На 28 декември Националният филхармоничен хор, младежката филхармония „София“ с диригент Славил Димитров са подготвили Коледен концерт, в който ще звучат популярни празнични песни като „Тиха нощ“, „Joy To The World“, „O, Tannenbaum“ и др. Коледният концерт ще открият емблематичните фанфари от Интродукцията „Изгрев на слънцето” от симфоничната поема „Тъй рече Заратустра” на Рихард Щраус, а в програмата са включени и няколко популярни фрагменти от операта „Кармен” – един от големите бисери на световната класика.

Новогодишният концерт на Софийската филхармония на 30 декември ще ни пренесе в бляскавия свят на новогодишната виенска класика с творби от Йохан Щраус-син, Франц Лехар, Имре Калман и др. Маестро Светослав Борисов, който е и диригент на вечерта, е избрал програма, която да олицетворява празничния дух. Младото сопрано Агнес Зелма Вайланд ще представи емблематични арии от оперетите „Веселата вдовица‘, „Прилепът“, „Джудита“ и др.

Източник: Столица Култура

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html