четвъртък, 28 март 2024 г.

Обмислят задължителна ваксинация във Формула 1

Снимка: XPB/Press Association

Ваксинацията срещу коронавирус може да бъде задължителна в гаража на отборите във Формула 1 от сезон 2022, каза изпълнителният директор Стефано Доменикали пред списание Autosport.

„След като завършихме сезон с 22 състезания, това ни кара да бъдем предпазливи оптимисти какво трябва да бъде началото на сезон 2022, където, уви, COVID-19 все още ще присъства“, каза шефът на Формула 1.

„Не е случайно, че едно от последните неща, одобрени на последния Световен съвет на ФИА, като предпазна мярка, е целият персонал на Формула 1 да бъде ваксиниран, за да бъде в гаражите на отборите“, добави той.

Формула 1 организира съкратен сезон 2020 и цялата последна кампания в условията на пандемията от коронавирус, създавайки огромни логистични предизвикателства за спорт, който пресича границите на всеки две до три седмици.

Следващият сезон трябва да започне с Гран при на Бахрейн на 20 март, а традиционното откриване на сезона в Австралия, която запазва строги изисквания за влизане и правила за карантина, е отложено за април.

Източник:  telegraph.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html