петък, 26 април 2024 г.

Пребиха олимпийски шампион по фигурно пързаляне

Снимки: ria.ru

Руският олимпийски шампион във фигурното пързаляне Дмитрий Соловьов бе пребит на улицата в Москва от трима нападатели, след като защитил в спор съпругата си.

32-годишният фигурист е бил ритан на земята, включително в главата, като в момента е в болница. Състоянието му е определено като „средно тежко“, а най-неприятната травма е именно в главата. Няма пряка опасност за живота на Соловьов. Побоят е станал след официална предколедна вечеря на Федерацията по кърлинг на Русия, където Соловьов е бил със съпругата си – състезателката по кърлинг Анна Сидорова. Той е отвърнал на реплики към нея от тримата мъже. Разправията прераснала в побой с юмруци и ритници над Соловьов.

Случаят възмути цялата спортна общественост в Русия, като се призова за най-строги наказания. И тримата нападатели са арестувани почти веднага. Имало е немалко свидетели, тъй като боят става на оживена московска улица. Дмитрий Соловьов е олимпийски шампион от отборната надпревара в Сочи 2014, а четири години по-късно в Пьончан взе сребро заедно с партньорката си на леда Екатерина Боброва. Те са една от най-успешните и титулувани двойки в този спорт, като имат още европейска титла, световно злато за младежи, трето място на първенство на планетата и няколко първи места от турове на Гран при във фигурното пързаляне.

Източник: corner.dir.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html