петък, 26 април 2024 г.

Кобрата ще се бие с бивш шампион от UFC

Снимки: Туитър

Кубрат Пулев продължава с битките в триъгълния ринг, съобщава TMZ Sports. След като миналия месец нокаутира Франк Мир, Кобрата ще се изправи срещу друг бивш шампион на UFC – Жуниор дос Сантос. По подобие на Мир, и Дос Сантос бе шампион в тежката категория, но след четири поредни загуби договорът му с UFC бе прекратен.

Последният двубой в клетката за бразилеца бе преди повече от година – на 12 декември 2020-а, когато загуби от Сирил Ган. Дос Сантос, който е с три години по-млад от Кобрата, е познат на българската публика и заради битката си с Благой Иванов. Тогава Багата загуби след единодушно съдийско решение – 45-50.

Кубрат ползва именно Иванов за подготовка за битката с Франк Мир, който би могъл да му бъде от полза и срещу бразилеца. Все още не е ясна датата на сблъсъка между Пулев и Дос Сантос, но според TMZ Sports двубоят ще се проведе в края на февруари. Идеята на организацията Triad Combat е да изправя един срещу друг боксьори и ММА бойци.

В събитието, в което ще се бият Кобрата и Дос Сантос, се очаква да участва и друг бивши шампион на UFC – Витор Белфорд, който наскоро победи Ивендър Холифийлд.

Източник: webcafe.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html