петък, 26 април 2024 г.

ЦСКА удари „Лудогорец“, съкрати пасива си само на 2 точки

Снимки: Dsport

ЦСКА надви „Лудогорец“ с 1:0 в дербито на Първа лига и върна интригата в битката за титлата. „Червените“ стигнаха до важния успех на стадион „Българска армия“ с гол на капитана си Юрген Матей в 77-ата минута.

С победата ЦСКА съкрати аванса на шампионите на само две точки преди пролетния дял в първенството. Шампионите от Разград изиграха един от най-слабите си мачове в последната година именно на „Българска армия“. Воденият от Станислав Генчев отбор не успя да създаде нищо опасно в атака и претърпя второ поредно поражение след това от „Пирин“ преди няколко дни. Загубата е общо трета за „орлите“ в последните им пет мача.

Зарядът на двубоя доведе до пререкания и грозни срещи в края, когато играчите на двата тима се спречкаха заради забавилата се смяна на Иван Турицов. След победата ЦСКА вече има 40 точки на второто място във временното класиране, а „Лудогорец“ е първи с 42.

„Въпреки проблемите, отпадането на някои играчи, видях това, което исках. Проблемите ни съпътстват непрекъснато, откакто съм треньор на отбора. Успяхме да надиграем въпреки всичко противника и да вземем тези ценни три точки. Не забравяйте, че това е 33-ият мач за период от 4-5 месеца, това е огромно натоварване. Две точки са много, защото „Лудогорец“ има подкрепа на всички нива, всичко е в наш ущърб. С това мачкане се стига до период, в който се обезверяваш и отчайваш, но се озверяваме, те не умеят да губят, свикнали са така, видяхте ли какви неща направиха, десет години е така… Който не издържа тук, не е за ЦСКА, тук винаги се борим за първо място. Дори да не успеем, имаме план за две години. Когато ЦСКА загуби, критики, когато „Лудогорец“ загуби, медиен комфорт. Те са десет години шампиони, би трябвало и те да получават критики, какво като са „Лудогорец“?! Откакто съм влязъл, това изискваме и надграждаме, дори да не изпълним това, за две години трябва да изградим отбор, който да пречупи „Лудогорец“, каза след мача Стойко Младенов.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html