сряда, 24 април 2024 г.

Рафа Надал е с коронавирус

Снимка: REUTERS

Рафаел Надал е дал положителна проба за Covid-19 след пристигането си в Испания вследствие на престоя в Абу Даби, където игра на демонстративния турнир Mubadala Tennis Championship.

Преди това испанецът, който е ваксиниран, бе и в Кувейт като по време на целия си престой е бил проверяван за коронавирус на всеки два дни като всички проби са били отрицателни. 20-кратният шампион от Големия шлем споделя, че „има дискомфортни моменти“ вследствие на вируса, но се надява да се подобрява с времето като вече е изолиран в дома си.

Оттук насетне Надал ще трябва да премине през задължителната карантина, а логично ситуацията слага въпросителна по отношение на участието му на Australian Open. По план Матадора трябваше да участва на АТР 250 турнира в Мелбърн в първата седмица на сезона, но към момента това изглежда малко вероятно.

„Ще трябва да бъда гъвкав с календара си и да анализирам възможностите ми в зависимост от ситуацията. Ще ви информирам за решения по отношение на участие в предстоящи турнири!“, написа още той. Още след мачовете си в Абу Даби, където загуби от Анди Мъри и Денис Шаповалов, Надал заяви, че все още не може да гарантира на 100% участието си на Australian Open.

Източник: tenniskafe.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html