четвъртък, 25 април 2024 г.

И Надал виси за Australian Open

Снимки: Туитър

Рафаел Надал не е сигурен, че ще играе на първия голям турнир за 2022 г. – Australian Open. 20-кратният шампион от Големия шлем се включи в демо надпреварата „Мубадала“ в Абу Даби, където загуби и двата си мача – от Анди Мъри и Денис Шаповалов.

Рафа, който няма официален мач от половин година и лекуваше хронична травма, пропусна „Уимбълдън“, олимпиадата в Токио и US Open, за да е напълно готов за старта на сезон 2022.

„Идеята е да пътувам за Мелбърн и да се състезавам там за титлата, не просто да се включа в турнира“, каза Надал в Абу Даби. „Към момента изобщо не мога да гарантирам, че ще съм способен да го направя. Ако не съм, няма да отида изобщо в Австралия. Тепърва ще говорим с щаба ми. Личеше си и в двата ми двубоя тук, колко дълго не съм бил в обстановка на истински мачове. Знаех си, че завръщането ще е трудно, но… Аз не съм човек, който може да излиза на корта просто, за да е там. Трябва да побеждавам и да мога да давам от себе си необходимото – винаги сто процента. Все пак и в двете срещи тук показах добри неща, имаше позитивни моменти. Знам, че ще си върна формата, просто не съм сигурен, че това ще стане навреме за турнира в Австралия. Не ме интересуват нито наградни фондове, нито ранглиста. Искам да си върна кондицията и състоянието, в което да преследвам само победи. Имам мотивацията и страстта, както винаги съм ги имал. Но не знам дали имам силите, поне към момента“, откровен е испанският ас.

Световният №6 заяви, че е съгласен с изискването за задължителна ваксинация за участниците в Откритото първенство на Австралия, тъй като се доверява на експертите в областта. „Аз не съм за или против ваксините, просто следвам това, което казват здравните власти. Не се правя, че знам повече от това, което казват оторизираните хора. Щом хората, които наистина разбират, казват, че трябва да сме ваксинирани, кой съм аз, че да създавам различно мнение?“, коментира Надал.

Източник:  corner.dir.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html