19.6 C
София
събота, 24 септември 2022 г.

Журналист, близък на Заев: Петков е тарикат, Радев е елементарен

Снимка: БГНЕС

Македонският журналист Зоран Иванов, който нарече бившия министър на външните работи Екатерина Захариева кучка, определи българския премиер Кирил Петков като тарикат, който иска да измами хората в РСМ.

Иванов е сред близките на премиера Зоран Заев. На 17 септември в сградата на Министерския съвет в Скопие той ръководи дебата „Пътят до независимостта“, който бе под патронажа на Заев.

„Румен Радев е същият като Додик /президент на Република Сръбска, който разрушава Босна и Херцеговина и отрича съществуването на геноцида в Сребреница, бел.ред./ Радев е елементарен, чете се като буквар“, написа Зоран Иванов за българския държавен глава. За премиера Кирил Петков написа следното:

„Петков е отракан, но прозрачен. С тези комисии смята, че е тарикат, а ние тук пием петрол. Да не си е помислил някой да му приеме комисиите без те да бъдат прецизирани какво конкретно трябва да договорят. В тях задължително трябва да участват международни посредници. Без това условие балканският „харвардец” да продава на някой друг всичките си провинциални трикове за комисиите“.

След скандалното писание за Захариева Заев съобщи, че уволнява Зоран Иванов от поста му в Управителния съвет на държавната информационна агенция МИА, където бе назначен от неговото правителство. Само няколко месеца след това обаче Иванов ръководи форума, посветен за 30-ата годишнина от независимостта на РСМ в сградата на правителството в присъствието на самия Зоран Заев.

Източник: БГНЕС

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html