четвъртък, 28 март 2024 г.

10 000 изпратиха ансамбъла в бенефиса (снимки)

Снимки: БНТ

Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова, Лаура Траатс и Мадлен Радуканова се сбогуваха с родната публика по олимпийски. Ансамбълът на България каза „сбогом“ на художествената гимнастика с уникалния бенефис „Сън“.

10 000 зрители в „Арена Армеец“ бяха доказателство за взаимната любов – от публиката към златните гимнастички и от момичетата към верните им фенове. Зрителите се насладиха на изключителен спектакъл с много танци, прекрасни изпълнители, авторска музика, светлинно шоу и фойерверки. Момичетата бяха представени чрез видео послания и интервюта, излъчени на огромни екрани. Светлинните ефекти и танците на гимнастичките допълниха изживяването. Със сигурност бенефисът ще бъде запомнен и от състезателките от новия ансамбъл. Както олимпийските шампионки поеха щафетата преди пет години от медалистките от Рио 2016, така пред очите на феновете новите грации тръгнаха по пътеката на успеха – към Игрите в Париж през 2024 г. Техен водач отново ще бъде талантливият треньор Весела Димитрова, под чието ръководството се родиха много запомнящи се съчетания.

 

Основна роля в бенефиса имаха и двете ни индивидуалистки Невяна Владинова и Катрин Тасева, които също прекратиха своите кариери, макар и в малко по-ранен период. „Това беше перфектният завършек. И няма защо да размисляме. Много мечтахме за този момент, точно за този спектакъл и се надяваме да се е получило добре и да се харесало на всички зрители“, сподели капитанът Симона Дянкова след края на бенефиса „Сън“.

В основата на мащабната продукция застана Калоян Лалев – Кайо. В спектакъла взеха участие и музикантите Красимир Тодоров – пиано, програминг и музикални аранжименти, Александър Обретенов – бас китара, Васил Крумов – китара, Васил Вутев – барабани.

Източник: bnt.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html