четвъртък, 25 април 2024 г.

“Хебър” с първа победа в Шампионската лига

Снимки: Cev.eu

Волейболистите на „Хебър“ надиграха германския вицешампион „Фридрихсхафен“ с 3:2 (13, -18, -22, 11, 12 ) във втори мач от група А на Шампионската лига, който се игра в зала „Васил Левски“ в Пазарджик.

Така българският първенец записа първа историческа победа в най-престижния европейски турнир и то при първото си домакинство в турнира. Над 1500 привърженици гледаха на живо своите любимци, което не се бе случвало от началото на пандемията.

Като цяло играта бе на приливи и отливи с големи амплитуди и от двете страни на мрежата, а това доведе до размяна на на водачеството. Волейболистите на Камило Плачи разбиха буквално германците в първия и четвъртия гейм, а в тайбрека се наложиха с опит и характер. Най-резултатен за родния шампион бе италианският посрещач Якопо Масари с 20 точки, от които 3 аса, а Тодор Алексиев добави 15 т. За „Фридрихсхафен“ черногорецът Воин Чачич завърши с 16 т.

„Спечелихме един много емоционален двубой от гледна точка на първото ни домакинство в Шампионска лига. Бяхме по-добри в атака на висока топка и бихме по-силен сервис. Като изключим третия гейм, през останалото време играхме с по-малко грешки от съперника. Трябва да се подготвим по най-добрия начин за всеки следващ двубой, за да може да спечелим. Играем мач за мач и ще се борим за нови успехи в Шампионска лига“, каза след мача треньорът на „Хебър“ Камило Плачи.

Източник: bgvolleyball.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html