20.2 C
София
събота, 1 октомври 2022 г.

Стилиян Петров: В БФС вече няма да се взимат решения по телефона

Снимки: Dsport

„Всичко е наред. Имах доста пътувания заради ангажименти към УЕФА, сега съм със семейството си и чакаме коледните празници. В момента във Великобритания се обмислят рестрикции, водят се преговори за отмяна на мачове. Всичко ще се реши в следващите 48 часа. Клубовете искат първенството да се отложи до 9 януари“, коментира бившият капитан на националния отбор и част от екипа на Димитър Бербатов за ново ръководство на БФС – Стилиян Петров.

„Конгресът през март ще бъде изборен. Говорим с клубовете вече какво следва след март месец, как ще работим за развитието на българския футбол. Това е много важно. Когато подехме тази инициатива, бяхме с огромна енергия. Една такава промяна изисква много борба и търпение. Зад нас имаме силна подкрепа както от клубовете, така и от футболните хора. Те вече го усещат. Скоро ще имаме ново ръководство, което ще работи за развитие на футбола на всички нива. Вече няма да се взимат решения по телефона от нетрезвомислещи хора. Всички виждаме какво не е свършено, какво е нивото на футбола у нас“.

„Клубовете вече виждат как работи БФС. Дори и в момента подлагат на натиск клубовете, в които да потвърдят, че са доволни от работата на централата. Конгресът ще бъде изборен и ние се готвим за промяната. Тях ги е страх да се стигне до нов изборен конгрес. На последния се измъкнаха през задната врата, но вече знаят, че промяната идва. Това го виждат клубовете“, категоричен пред Dsport е Петров.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html