16.1 C
София
неделя, 2 октомври 2022 г.

Министърът на спорта: Ще поканя Гриша Ганчев и „Левски“ на среща

Снимки: Интернет; LAP.BG

Министърът на спорта Радостин Василев говори пред медиите, след като участва в откриването на дигитализиран музей на спорта. Той взе отношение по много теми, сред които и една от най-важните – новият стадион на ЦСКА.

„Първо ще направим среща с ОСК на ЦСКА, тъй като спрях търга за техните бази. После ще поканя ръководството на ЦСКА, дори Гриша Ганчев, който имаше претенции към дружеството, което е отговорно за „Българска армия“ и „Панчарево“. Паралелно с това ще поканя и ръководството на „Левски“. Трябва да покажем еднакво отношение към всички, защото явно имат затруднения. Ще се опитам да съм полезен на всички клубове. Вчера поканих директора на трите дружества, които стопанисват спортните бази. Обясненията на „Сердика спортни имоти“ даде същата информация, каквато даде пред медиите. Виждал съм договора за наем на ЦСКА.

Този договор не е тайна и ще преценим дали може да го публикуваме, за да се види всичко. Има комисия, която преценява кои инвестиции могат да се приспаднат. За мое нещастие този казус е от 4-5 години и нямам представа защо е оставен толкова дълго. Оттук нататък казусът ще е публичен. Смятам, че държавата пречи не само по отношение на стадиона на ЦСКА, а пречи на спортистите, на федерациите и на клубовете. Докъде пречи умишлено, докъде от некомпетентност. Забележете нашите съседи. Те също имат зелена сделка, също имат организации, които се грижат за околната среда, но успяват да подобрят своята инфраструктура. На нашия национален стадион е бил правен ремонт преди 20 години и не отговаря на средно европейско ниво. Не мога да приема при целия този разход и грабеж да не е имало пари за спорт“, каза бившият адвокат на ЦСКА.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html