четвъртък, 25 април 2024 г.

Радев в Брюксел: България пречупи пандемията, без да затваря страната

снимка: Труд

„Последни сме по ваксинация и трябва дълбоко да се замислим“, заяви днес президентът Румен Радев при пристигането си за участие в заседанието на Европейския съвет в Брюксел, където държавните и правителствените ръководители от ЕС ще разговарят по различни въпроси, включително за овладяването на пандемията от ковид.

„Не можем да твърдим, че България е заплаха в никакъв случай, добави държавният глава по повод по-ниския дял на ваксинираните у нас. Пандемията е много динамична като разпространение в различните страни. Трудно се установяват единни стандарти в Европа. България прави всичко възможно“, посочи президентът.

Той отбеляза, че служебното правителство е създало всички необходими условия, който желае, да може да се ваксинира. България успя да пречупи пандемията, без да затваря страната, което щеше да има катастрофални последици върху икономиката, социалния живот, образованието, добави президентът. Мисля, че отстъплението на болестта, което виждаме днес, трябва да бъде използвано за укрепване на нашата здравна система, допълни държавният глава.

Източник: Труд

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html