вторник, 23 април 2024 г.

Везенков поведе „Олимпиакос“ за разгром в Евролигата

Снимки: Euroleague.net
„Олимпиакос“ с Александър Везенков в състава разгроми „Байерн“ (Мюнхен) с 83:60 в мач от 15-ия кръг на Евролигата. Победата бе осма поредна като домакин за гръцкия гранд и общо десета от началото на сезона.
„Червено-белите“ делят трето-четвърто място с италианския „Армани“ (Милано) във временното класиране, а след две поредни победи у дома „Байерн“ допусна общо осма загуба и продължава негативната си серия като гост с трето поражение в последните си три срещи.
Александър Везенков изигра нов силен мач за своя тим и бе най-полезен за успеха с 16 точки, 9 борби, 1 асистенция и 1 открадната топка за 27 минути на терена. С 15 точки се отчете Янулис Ларендзакис. За баварците най-резултатен с 10 точки и 5 борби беше Огъстин Рубит.
Домакините доминираха през целия мач и демонстрираха отлична ефективност при стрелбата за две точки – 75.8% срещу 41.2% за германския противник.
В следващия кръг на Евролигата, на 17 декември, „Олимпиакос“ приема АСВЕЛ (Вильорбан), а „Байерн“ гостува на „Цървена звезда“.
Източник: bgbasket.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html