19.8 C
София
вторник, 27 септември 2022 г.

Решават бъдещето на Ясен Петров през януари

Снимка: БНТ

При първото си редовно заседание новият Изпълнителен комитет към Българския футболен съюз изслуша доклада на селекционера на националния отбор Ясен Петров за работата му през календарната 2021 година. Дали родните функционери ще продължат договора на треньора, ще стане ясно през януари 2022 г. на следващото заседание на Изпълкома.

В официално съобщение на сайта на БФС се уточнява още, че членовете на Изпълнителния комитет са се запознали с отчета на националния селекционер за резултатите и извършената работа в периода януари-декември 2021 г., както и с целите за идната 2022 г., включващи преследване на задължително първо място в групата от Лигата на нациите, продължаване на политиката за интеграция на перспективни млади футболисти и разширяване на скаутското звено към националните отбори.

На следващото заседание на ИК през януари 2022 г. членовете на ръководния орган на БФС ще дадат своята оценка за извършеното дотук от щаба на мъжкия национален отбор и ще вземат решение за продължаване на съвместната работа.

На днешното си заседание Изпълкомът одобри и новата административна структура на БФС, изработена според препоръките на УЕФА и в тон с политиката за модернизиране работата на всички европейски футболни федерации. В новата административна схема основна роля заема мениджър „Стратегическо управление“, а функцията „Технически директор“ ще включва и унифициране на политиката на треньорите на различните национални отбори с цел ясна тактико-техническа философия и по-лесна интеграция на футболисти в различните възрастови групи.

Структурата също така открива и нови позиции като ръководител отдел „Спортна наука“ и ръководител отдел „Трансфери“, пряко подчинен на директора „Първенства и турнири“.

След заседанието от БФС уточниха още, че новата административната пирамида е съобразена с проекта „Футболни федерации на бъдещето“ на УЕФА, в който БФС е сред първите активни участници. Идната седмица високопоставени представители на УЕФА ще се срещнат с оперативното ръководство на футболния съюз за стартиране на процеса по модернизиране на работата.

Членовете на ИК утвърдиха проекта за международен календар за 2022 г. и единодушно приеха кандидатурата на доц. д-р Емил Атанасов за нов директор на Българската треньорска школа по футбол (БТШФ). 43-годишният специалист е приел поканата да се нагърби с отговорната задача за модернизиране и преструктуриране на БТШФ.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html