сряда, 24 април 2024 г.

Още двама депутати от „Продължаваме Промяната” подадоха оставки

Снимка: 24 часа

Парламентът ще прекрати пълномощията на народните представители Яна Балникова и Лена Бориславова от ПГ „Продължаваме Промяната”/ПП/, според проектопрограмата за седмицата на Народното събрание, публикувана на интернет страницата му. Преди ден групата напусна и Велико Минков от русенската листа.

Двете са подали оставки, като са посочили чл.72, ал.1 т.1 от Конституцията на Република България, който гласи, че „пълномощията на народния представител се прекратяват предсрочно при подаване на оставка пред Народното събрание”.

Лена Бориславова

Балникова е зам.-председател на парламентарната група на ПП, а Бориславова оглавява временната комисия за изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание.

Яна Балникова

Втора точка от проектопрограмата е избор на нов председател на временната комисия за правилника за работа на парламента. Вносител е председателят на ПГ „Продължаваме Промяната” Андрей Гюров и депутати. Предлага се Бориславова да бъде освободена като председател на комисията и на нейно място да бъде избран Настимир Ананиев /ПП/.

Източник: NOVA TV

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html