петък, 19 април 2024 г.

Лили Иванова пазарува апартаменти в Лозенец

Снимка: Личен архив

Лили Иванова призна, че през последните две години живее на зъби и нокти, тъй като пандемията и ограниченията я разделят от любимата й публика, заради която тя продължава да блести под прожекторите независимо от просташките сметки, свързани с рождената й дата, пише вестник „Галерия“.

„Никога не съм отсъствала толкова дълго време от сцената. Не съм отчаяна, но си казвам, че трябва да съм готова за всяко предизвикателство. Светът стана много различен“, твърди певицата. Но се говори, че тя, като истински и доказан представител на прагматичната зодия Телец, не губи нито ден в напразни и безсмислени охкания и тюхкания през локдауните, наложени от ковид изолацията.

Според хора от обкръжението на най-голямата звезда в съвременната поп култура в България Лили реагира суперадекватно на кризата и предприема сериозни икономически решения – да инвестира в недвижими имоти. Мълвата носи, че естрадната доайенка е напазарувала не един, а няколко апартамента в района около американското посолство.

А както се знае, цените на квадратния метър жилищна площ в обсега на кварталите „Лозенец“ и „Южен парк“ напоследък хвърчат до небесата и масрафът за подобна мащабна покупка със сигурност надхвърля милион в евро. Лили обаче надали се кани да обитава някоя от поредните си имотни придобивки. Тя неведнъж е казвала, че се чувства най-добре и адекватно в своя дом на улица „Оборище“, който действително е личната й крепост.

Сред интериорите, решени най-вече в бяло, екрю и барок, и артефактите, между които са и картини и скулптури на най-прочутите родни художници, голямата малка дама се наслаждава на удоволствията от собствената си духовна вселена. Въпросният мезонет навремето обаче струва много нерви на Лили. Тя замалко да го изпусне покрай развода с Янчо Таков, тъй като цялата сграда козирува на майка му Вълка Горанова, която пък провежда всекидневна агитация и пропаганда против присъствието на вече бившата си снаха в един от бастионите на червената буржоазия по „Оборище“.

Тогава Лили получава неочаквана, но логична помощ от кумата си – Людмила Живкова. Дъщерята на Тодор Живков се намесва в нейна полза, защото е сигурна, че изпълнителката на десетки хитове има моралното и не само право да задържи доскорошната си любовна обител. „За никого не е тайна, че аз го платих и обзаведох. Не мога да си кривя душата – Людмила ми звънна сама и обеща да ме подкрепи“, разказвала е Лили. Факт е, че до делба не се стига, а Янчо Таков слиза при родителите си, които живеят етаж по-долу в тузарската сграда.

Лили има настървено отношение към персоналното си пространство, тъй като в ранната си софийска младост няма никакви възможности да се радва на уют. В продължение на четири години мизерства в хотел „Родопи“ на „Аксаков“, докато се опитва да пробие в шоубизнеса. Заплатата й на медицинска сестра е 60 лева и спестяванията се топят като вчерашния сняг, а тя не си позволява да врънка родителите си за пощенски записи с финикийски знаци.

Лидия Станчева от „Концертна дирекция“ периодично я изпраща на участия, за да изкара някой и друг символичен хонорар. Първият е от 8 лева – с него покрива сметката в хотела, където спането й струва по 40 стотинки на вечер. Остатъкът отива за шоколад и сладолед – в онази епоха тя все още си разрешава от калоричните изкушения.

Сега новите владения на Лили най-вероятно са пуснати в употреба по предназначение – под наем за дипломати и за хора от международния бизнес, чийто стандарт позволява подобен бит. Няма съмнение, че поредните придобивки ще бъдат наследени от двете племенници на звездата – Мария и Радмила, дъщерите на сестра й Магда, и от техните деца. С особено силните й чувства се ползва внукът Иван, роден като Лили на 24 април.

Няма и съмнение, че знаменитата певица винаги лично контролира как се движат сделките с имуществото й. Не крие, че парите за нея са средство, но и необходимост в материалния свят. И никак не й е досадно да се разпорежда с тях, въпреки че с характерната си самоирония понякога се окачествява като „жената-мъж“, тъй като върши всичко сама – няма секретарка, няма мениджър. Но никога не се жалва от денонощната въртележка. Самата Лили е разказвала, че не е от хората, които търсят рамо, за да хленчи върху него.

Плаче само два пъти. Минути преди нейно шоу в Рио де Женейро се оказва, че четири страници от партитурата с аранжимента липсват – няма кой да ги допише и тя не може да започне парчето. Но си позволява да избухне в ридания чак когато се прибира в София. Нещо подобно, но разбира се, несравнимо като екзистенциална емоция, се случва и когато си отива майка й Мария. Лили побеснява, че целият град се е струпал на гробището, за да гледа сеир. Тя остава три дни в Кубрат, но не позволява на никого да търси следи от мъката по лицето й.

Връща се в София и тогава дава воля на сълзите си. „Всеки си носи кръста. Съдбата определя събитията в живота на всеки от нас. Но го разбрах доста късно“, признавала е Лили. Може би и затова не се е чуло напоследък да проявява нежен интерес към мъж. Шегува се, че нейните „бурни“ интимни връзки от миналото са като невинни детски игри на фона на сегашната сексуална разпищоленост.

Тези дни Лили призна и още нещо – че винаги се самовъзпитава в готовност да посрещне и най-лошото. Този неин фатализъм обаче никак не й пречи да изглежда перфектно, а тя няма проблеми да разкрие акцентите в режима си. Тъкмо графикът й става причина за куриозна случка в канадското посолство в Ню Йорк. Певицата застава на опашка, за да завери визата си преди полета за Торонто, когато жената зад гишето поглежда данните в паспорта й и изсъсква: „Каква е тази снимка отпреди 20 години?!“. И когато разбира, че фотографията е съвършено актуална, скача от стола, напуска поста си, за да разпитва Лили как постига визията си. Българката търпеливо и учтиво започва да й обяснява – с какво се храни, колко часа спи, какви гирички вдига всяка сутрин, а канадката вади лист, за да записва подробностите.

Източник: в-к „Галерия“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html