вторник, 23 април 2024 г.

Депутатът от ГЕРБ Стефан Апостолов на мушката на Бойко Рашков

Бойко Рашков
Снимка: БГНЕС

Разследването на аферата с магистрала „Хемус“ ще доведе до промени в състава на някои от парламентарните групи. Тази закана отправи миналата събота служебният вътрешен министър Бойко Рашков, който запазва същия пост и в редовното правителство с премиер Кирил Петков.

Думите му прозвучаха като анонс, че някои депутати може да се разделят с имунитета си и да станат обвиняеми. Заради изчезналите десетки милиони левове от авансовите плащания, преведени от държавата на частни строителни фирми за изграждането на магистралата, засега има три досъдебни производства, пише вестник „Галерия“.

В Националната полиция се води разследване за сключване на неизгодна сделка в особено големи размери. Прокуратурата разследва безстопанственост по данни от доклад на Сметната палата за „Автомагистрали“ ЕАД. Делото на ГДБОП пък е за пране на пари и точно по него беше арестуван 42-годишният Борислав Колев. Бившият данъчен е сред най-елитните рефери по футзал. Той е сочен като основна фигура в схемата за пране на пари, в която от МВР твърдят, че участват и бивши управляващи.

Стефан Апостолов
Снимка: Булфото

Според предварителна информация ГДБОП е установила връзка на Колев с настоящия депутат на ГЕРБ Стефан Апостолов, твърди сайтът „Марица“. Апостолов също е добре познато име в родния футбол. Той беше дълги години рефер, а след последния конгрес на БФС се изявява като съдийски наблюдател. Апостолов е депутат в последните няколко парламента, като винаги е последен в листата на ГЕРБ в Благоевград, след което изскача на първо място заради преференциите.

Същото се случи и на последния вот на 14 ноември, като тогава получи 33,54% личен вот в района. 33-годишният Апостолов е син на кмета на Симитли, бившия елитен рефер Апостол Апостолов-Поли. На последния конгрес на БФС, на който Борислав Михайлов бе преизбран с 11 гласа пред Димитър Бербатов, депутатът от ГЕРБ бе предложен за член на изпълкома на централата, но получи само 126 гласа, най-малко от всички.

Връзката на Стефан Апостолов с аферите около строежа на АМ „Хемус“ вероятно е заради отношенията му с Борислав Колев и ролята на благоевградски компании, получили най-големи преводи от държавата за строежа на магистралата, твърдят запознати с разследването.

Източник: в-к „Галерия“

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html